Lees over de leermomenten en ervaringen in de klas van andere docenten of schrijf over je eigen ervaringen en leermomenten met leerlingen, collega's en lesmaterialen om andere docenten te inspireren of verder te helpen.

All Posts (1)

 • 'Dapper hoor...'

  ‘Dapper hoor...’ is meestal de reactie als ik vertel dat ik als godsdienstleraar voor de klas sta. Alsof het een levensgevaarlijk beroep is. Op deze opmerking volgt meestal de vraag of leerlingen nog wel interesse in hebben in godsdienst en of het mij lukt om ze een beetje te boeien. Ik moet toegeven; er zullen weinig leerlingen zijn voor wie het vak godsdienst favoriet is. Toch heb ik het idee dat leerlingen best betrokken zijn bij de les. Misschien wel meer dan ooit. Steeds minder leerlingen krijgen van huis uit een (anti)godsdienstige opvoeding mee. Niet gehinderd door enige voorkennis of vooroordelen wandelen zij het klaslokaal binnen. 

  Zijn jongeren nog met geloven bezig? Volgens mij leeft het meer dan ooit. Volgens mij hebben de jongeren ook meer vragen dan ooit. En volgens mij zetten zij zich een heel stuk minder af tegen geloven dan wij de laatste 50 jaar misschien gewend waren. Leerlingen hebben alleen niet zoveel met de grote geïnstitutionaliseerde…

  Read more…
  • Comments: 0
  • Tags:
RSS
Email me when there are new items –